Glamping Piknik 9.0

Színes-illatos menükavalkád olasz zenére

A csodálatos erdei környezet, a harsány madárdal, a hűs patak csak a kezdet volt a hétvégi Glamping 9.0-án Noszvajon.

Az idén olasz tematikára felfűzött eseményen ugyanis az ország legjobb éttermei kínálták ízletes ételeiket, többen magukat megkettőzve, hiszen ugyanezen a hétvégén tombolt Budapesten a Gourmet Fesztivál. Mi azonban egyiket sem hagytuk ki, jöjjön a dolce vita, Adriano Celentano és a kacsmájas kacsakolbász.

Még Noszvajban parkolok, de alig pár lépés, és már semmi nyoma a falunak. Kis tábla jelzi csupán, merre tovább, aki a Viva La Dolce Vita eseményt keresi. Végig bükkfák lombkoronája szűri a napfényt, jobbra mellettem patak csobog, rajta később fahíd – megérkeztünk. Szinte már „természetellenesen” vibráló, élénkzöld a látvány, míg a Nomád hotel varázslatos kertjében padokon, plédeken párok, medencébe ugráló gyerekek, rohangáló kutyák, harsogó madárfütty a háttérben.

Aki szereti a természetet, már ekkor biztosan teljesen elégedett lenne, pedig az ételek csak most jönnek. Halkan szólnak a legdallamosabb olasz slágerek, a fák sűrűjében megbújva Magyarország legjobb vidéki éttermeinek standjánál lehet kóstolni. Színes-illatos, háromfogásos menükavalkádból választhatunk.

A Rosinante kétféle levese elegánsan megadja a kezdőhangot: a gazpachoból bármennyit tudtam volna kanalazni. A Séf és a kertész kacsamájas kacsakolbásza magabiztosság a köbön, a Tracta by Nomádnál egészen lenyűgöző volt a bevállalt egyszerűség: olyan volt a csokitortájuk, hogy nem hittem az ízlelőbimbóimnak.

Az Iszkor Mályinka pirított gesztelyi „káprázatosan roppanós lepréselt mangalicafüle” – ami Pohner Ádám háromhónapnyi gyűjtésének az eredménye, hetente 25-öt spájzolt be – ismétlést kívánt, evőeszközt viszont nem, mert azonnal és egyben a szájakban kötött ki.

A pizzafanatikusoknak fel volt adva a lecke: egymás mellett az Anyukám mondta pizzái a tőlük megszokott 150 százalékos minőséggel (Margarita es parmai sonkás) és Szabi a pék spárgás-gorgonzolás-fürj tükörtojásos kreálmánya. Mmmmm… már a látványuktól is szebb az élet.

A Graefl Majornál annyi íz és annyi textúra, a laboda-tavaszi zöldségek-ősbúza aarancinijük olyan roppanós, hogy tudtam, másnap sokat fogok gondolni az érzésre, ahogy beleharapnék újra és újra. Ezek mellé a legjobb ízű és csodaszépen felcímkézett feketeribizlis szörp a verpeléti Lajos király manufaktúrából. A Fázis Koszt&Kávé szenzációs pisztáciás Ferdinándja személyes kedvencem lett, rögtön visszarepített a nagymamám kiskonyhájába, textúrája előtt bármelyik olasz pékmester kalapot emelne.

Kifogástalan és kifinomult ételek, fantasztikus környezet, igazi vasárnapi családi partihangulat lengte be a Nomád kertjét. Megunhatatlanul. Bármenny ideig szórakoztunk volna.

Balogh Barbara, a Nomád tulajdonosa, és magazinunk tudósítója, Pócsi Emese (b-j)

Aki jövőre jönne, legyen résen: a regisztráció megnyitása után egy órával már nem volt a kezdésre hely, amin nem is lehet csodálkozni, a vendégek legnagyobb része kezdettől a Glamping rabja. Nem volt ettől jobb program idén Észak-Magyarországon, ebben teljesen biztos vagyok.

Forrás: gourmetriporter.hu